Archiwalne
Pobierz dane XML Zamówienie publiczne: „Dożywianie osób korzystających ze świadczeń Ośrodka Pomocy Społecznej w gminie Iłowa w roku 2019”Drukuj informację Zamówienie publiczne: „Dożywianie osób korzystających ze świadczeń Ośrodka Pomocy Społecznej w gminie Iłowa w roku 2019”Szczegóły informacji
„Dożywianie osób korzystających ze świadczeń Ośrodka Pomocy Społecznej w gminie Iłowa w roku 2019”
Status: rozstrzygnięty
Tryb: nieograniczony
Rodzaj zamówienia: Usługi
Zamawiający: Ośrodek Pomocy Społecznej w Iłowej
Finansowanie: środki własne
Nr UZP: nie dotyczy
Termin składania ofert / wniosków: 2018-12-07 14:00:00
Ogłoszono dnia: 2018-11-19 przez Elżbieta Kinal
Treść:
Iłowa dn. 19.11. 2018r.
Znak sprawy : OPS.252. 9.2018
ZAPYTANIE OFERTOWE
- Zamawiający – Ośrodek Pomocy Społecznej w Iłowej
ul. Kolejowa 7,
68-120 Iłowa
Zaprasza do złożenia ofert cenowych na :
„Dożywianie osób korzystających ze świadczeń Ośrodka Pomocy Społecznej w gminie Iłowa w roku 2019”
Postępowanie o udzielenie zamówienia prowadzone jest na podstawie z art.4 ust.8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U.2018poz.1986 t.j )
- Termin realizacji zamówienia:
- 02 stycznia 2019 r. – 31 grudnia 2019 r.
- Opis przedmiotu zamówienia:
- Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie, dostarczanie i wydawanie w lokalu posiadającym zgodę sanepidu, jednego gorącego posiłku dwudaniowego, przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku w dni robocze dla ok. 30 osób dziennie, w stosunku do których zostały podjęte decyzje o finansowaniu ich dożywiania przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Iłowej. Liczba uprawnionych osób może ulegać zmianie w zależności od pory roku oraz zapotrzebowania na ten rodzaj pomocy.
- Zakłada się wydawanie posiłków w mieście Iłowa oraz w razie takiej potrzeby poszczególnych sołectwach.
- Przez jeden gorący posiłek dwudaniowy Zamawiający rozumie:
- zupa - 500 ml, pieczywo (1 bułka lub 2 kromki chleba ),
- drugie danie - mięso lub jego porcja + ziemniaki, kasza lub ryż + surówka.
Ustala się obowiązującą gramaturę posiłku :
- mięso (kotlet schabowy , z piersi kurczaka, ryba itp.) 120 g
lub zamiennie: gulaszu, potrawki z kurczaka, klopsiki - 150 gram
- ziemniaki - 250 gram
- lub kasza, ryż ( zamiennie ) 200 gram
- surówka - 100 gram
Dwa razy w tygodniu zamiennikami dań mięsnych mogą być dania jarskie np.: pierogi, naleśniki z serem, krokiety lub danie z makaronem o minimalnej gramaturze - 500 gram . lub dania półmięsnego (tj. np. bigos,, fasolka po bretońsku, łazanki z kapustą itp.)-gramatura - 350g.
Za dania mięsne nie uznaje się wątróbki lub kaszanki.
- Posiłki muszą charakteryzować się wysoką jakością, posiadać właściwe walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności dań w okresie kolejnych 5 dni. Wykonawca zobowiązany jest na żądanie Zamawiającego dostarczyć , jadłospis na kolejny tydzień.
- Zamówienie obejmuje przygotowanie, transport i wydawanie posiłków dostarczonych w odpowiednich pojemnikach utrzymujących temperaturę. Wykonawca codziennie zapewni dostawę gotowych do wydania posiłków w porcjach w naczyniach jednorazowych posiadających wymagane atesty oraz lokal i osoby do wydawania tych posiłków.
- Liczba osób korzystających z posiłków jest ilością szacunkową i może ulec zmianie
w trakcie obowiązywania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości posiłków w skali dziennej, miesięcznej czy też w całym wskazanym okresie w zależności od potrzeb, a Wykonawcy z tego tytułu nie przysługuje żadne roszczenie. - Wykonawca jest zobowiązany wydawać i dostarczyć posiłki z wykorzystaniem własnych zasobów kadrowych, własnym transportem dostosowanym do przewożenia żywności, dopuszczonym przez SANEPID do przewozu posiłków oraz lokalowych w gminie Iłowa do wydawania posiłków.
- Godziny dostarczania i wydawania posiłków zostaną ustalone między Zamawiającym,
a Wykonawcą. - Klienci uprawnieni do korzystania z jednego gorącego posiłku dwudaniowego zobowiązani będą do potwierdzenia odbioru posiłku poprzez podpisanie wykazu sporządzonego przez Ośrodek, który będzie oznaczony pieczątkami Ośrodka Pomocy Społecznej. Wykaz osób uprawnionych do posiłku będzie sporządzany w okresach tygodniowych i będzie on na bieżąco, co najmniej z jednodniowym wyprzedzeniem aktualizowany, w przypadku zmiany liczby osób korzystających.
- W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić gorący posiłek , o nie gorszej jakości na swój koszt, z innych źródeł.
- Wartość odżywcza i energetyczna musi być zgodna z określonymi normami i wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia i uwzględniać rację pokarmową dla osób dorosłych.
- Realizacja przedmiotu zamówienia następuje przy wykorzystaniu produktów i narzędzi Wykonawcy.
- Gorący posiłek musi odpowiadać normom odżywczym obowiązujący w tzw. Punktach zbiorowego żywienia tj. posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia , wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej, sporządzane
z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. - Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi
w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914
z późn. zm. ) oraz zgodnie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. - Wykonawca będzie przygotowywał i wydawał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz ponosił odpowiedzialność za ich przestrzeganie.
- Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek ze wszystkich przygotowanych
i dostarczonych posiłków zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. - Przygotowywanie posiłków będzie miało miejsce w lokalu Wykonawcy.
- Lokal gastronomiczny Wykonawcy wraz z zapleczem, w którym będą przygotowywane posiłki, musi posiadać zezwolenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie w nim działalności gastronomicznej.
- Warunki zapłaty za wykonane zamówienia:
- Zamawiający pokrywa 100% kosztów posiłków,
- Rozliczenie za wykonane usługi będzie następowało na podstawie faktur miesięcznych wystawionych przez Wykonawcę na podstawie faktycznej ilości wydanych posiłków w danym miesiącu potwierdzonej przez Zamawiającego.
- Wartość faktury stanowić będzie ilość posiłków x cena jednostkowa posiłku zawarta w ofercie. (cena brutto tj. z podatkiem VAT)
- Cena jednostkowa podana w ofercie nie będzie ulegała zmianie przez okres trwania umowy.
- Zamawiający ureguluje należność w terminie 14 dni od dnia otrzymania faktury.
- Wymagania i warunki zamawiającego .
- Wykonawca musi posiadać uprawnienia do wykonania działalności gospodarczej w zakresie pełnienie usług gastronomicznych,
- Wykonawca musi dysponować odpowiednim potencjałem technicznym, lokalowym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
- Dokumenty , jakie wykonawca powinien załączyć do oferty :
- Wypełniony i podpisany przez Wykonawcę formularz ofertowy wg załączonego wzoru – załącznik nr 1
- Oświadczenie Wykonawcy, iż dysponuje on odpowiednim potencjałem technicznym , osobami zdolnymi do wykonania zamówienia oraz lokalem na terenie gminy Iłowa do wydawania posiłków (załącznik nr 2),
- Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie okoliczności określonych w art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych – wg wzoru załącznika nr 3,
- Wykaz wykonanych lub wykonywanych usług z zakresu żywienia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie- wg wzoru załącznika nr 4,
- Oświadczeniem o realizacji działań z zakresu polityki społecznej na rzecz aktywizacji osób zagrożonych wykluczeniem społecznym tj. zatrudnianie osób niepełnosprawnych , bezrobotnych w ramach prac subsydiowanych.
- Dokument potwierdzający posiadanie zezwolenia SANEPID-u na prowadzenie usługi cateringowej (kserokopia poświadczenia za zgodność z oryginałem przez osobę upoważnioną do reprezentacji Wykonawcy)
- Dokument potwierdzający dopuszczenie przez SANEPID środka transportu wykorzystywanego do przewozu posiłków (kserokopia poświadczona za zgodność
z oryginałem przez osobę upoważnioną do reprezentacji Wykonawcy) - Aktualny odpis z rejestru sądowego lub wpis do ewidencji działalności gospodarczej;
- Przykładowe tygodniowe menu,
- Kryterium wyboru oferty
- Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta odpowiada zasadom określonym w niniejszym zapytaniu oraz zostanie uznana za najkorzystniejszą.
- Przy wyborze oferty Zamawiający będzie kierował się kryterium najniższej ceny brutto za jeden gorący posiłek – 80 pkt , jak również wskazaniem przez oferenta realizacji działań
z zakresu polityki społecznej na rzecz aktywizacji osób zagrożonych wykluczeniem społecznym tj. :
- niepełnosprawnych10 pkt ,
- w ramach ustawy ozatrudnieniu socjalnym 10 pkt,
Możliwe jest uzyskanie maksymalnie 100 pkt.
Punktacja za cenę liczona będzie wg wzoru:
Cena najniższa oferty
------------------------------ x 80 pkt.
Cena badanej oferty
- Miejsce i termin składania ofert
- Oferta wraz z załącznikami winna być napisana w języku polskim, trwałą i czytelną techniką, wypełniona w całości oraz podpisana przez osobę upoważnioną do reprezentowania firmy.
- W przypadku składania oferty, w siedzibie zamawiającego lub pocztą, na kopercie należy umieścić dopisek : „ Oferta na usługę dożywianie osób korzystających ze świadczeń Ośrodka Pomocy Społecznej w gminie Iłowa w roku 2018” . W przypadku nadesłania oferty pocztą liczy się data jej wpływu do siedziby OPS w Iłowej.
Miejsce składania ofert: Ośrodek Pomocy Społecznej w Iłowej ul. Kolejowa 7 68-120 Iłowa
Ofertę należy złożyć do dnia 7 grudnia 2018 r. do godz. 14.00
Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana zostanie zawiadomiony telefonicznie
o zawarciu umowy w dniu następującym po rozpatrzeniu ofert na świadczenie usług objętych niniejszą ofertą.
o zawarciu umowy w dniu następującym po rozpatrzeniu ofert na świadczenie usług objętych niniejszą ofertą.
Zamawiający zastrzega sobie prawo odstąpienia od wyboru oferty, bez podania przyczyny i ponoszenia jakichkolwiek skutków prawnych i finansowych.
Załączniki
Pobierz dane XML Zamówienie publiczne: „Dożywianie osób korzystających ze świadczeń Ośrodka Pomocy Społecznej w gminie Iłowa w roku 2019”Drukuj informację Zamówienie publiczne: „Dożywianie osób korzystających ze świadczeń Ośrodka Pomocy Społecznej w gminie Iłowa w roku 2019”
Rejestr zmian
Podmiot udostępniający informację: | Podmiot udostępniający informację: Ośrodek Pomocy Społecznej w Iłowej |
||
---|---|---|---|
Osoba, która wytworzyła informację: | Osoba, która wytworzyla informację: Elżbieta Kinal |
Data wytworzenia informacji: | Data wytworzenia informacji: 2018-11-19 |
Osoba, która odpowiada za treść: | Osoba, która odpowiada za treść: Elżbieta Kinal |
Data wprowadzenia do BIP | Data wprowadzenia do BIP 2018-11-19 14:16:04 |
Wprowadził informację do BIP: | Wprowadził informację do BIP: |
Data udostępnienia informacji: | Data udostępnienia informacji: 2018-11-19 14:17:40 |
Osoba, która zmieniła informację: | Osoba, która zmieniła informację: |
Data ostatniej zmiany: | Data ostatniej zmiany: 2018-12-12 07:23:05 |
Artykuł był wyświetlony: | Artykuł był wyświetlony: 2213 raz(y) |